Liefde geven aan je tenen

Gek eigenlijk dat bijna nooit iemand het over onze blijkbaar belangrijke tenen heeft?
Ik geef nu liefde aan mijn tenen. Met de love en freely oil van Infinirgy.
Tip toeing to he christmas tree!

door gastblogger Leonie Verbeek

Als je onder de douche staat en naar beneden kijkt, zie je ze.
Als je in bed ligt en zwoel je been boven de dekens gooit, zie je ze.
Als je uit bed stapt en zachtjes in je sloffen schuift, zie je ze ook.

Tenen.

Die prachtige kleine botjes waar je hele lijf op rust, zorgen dat je in balans blijft en waar je de hele dag op steunt. Gek eigenlijk dat bijna nooit iemand het over onze blijkbaar belangrijke tenen heeft?

Als ik mijn nagels lak, word ik zowel in de zomer als winter blij van de vrolijke kleine gekleurde vrienden daar beneden die me tegemoet lachen, maar… als ik ineens een schimmel nagel heb, dan is dat kleine geluksmomentje, die fractie van een seconde dat die fel roze, rode glimmertjes daar beneden normaal gesproken m’n dag opvrolijken, ineens verdwenen!

“Ik geef liefde aan mijn tenen.”

Het poezelige nageltje wordt bedekt door een lichtgrijze, bruine gloed, die langzaam verder en verder trekt. Nadat ik over de eerste schrik heen was besloot ik: Ik ga liefde geven aan mijn tenen. Ze geven mij immers zoveel liefde en vreugde terug. Een beetje meer aandacht juist in deze donkere dagen in de hoop dat ze snel weer beter worden.

“Wat is heerlijker dan in slaap vallen in a bed of roses?”

Voor het slapen gaan smeer ik mijn tenen en nagels in met de Love oil van Infinirgy (de 100% rozenolie); wat extra liefde daar waar het blijkbaar nodig is. En eerlijk waar; wat is er nou heerlijker dan in slaap vallen in a bed of roses? Want de Love Oil staat voor onvoorwaardelijke liefde en compassie en dat is precies wat ik nu voor mijn voeten voel: Compassie, omdat ze het maar zwaar met me hebben en me moeten bijhouden, iedere dag weer. En onvoorwaardelijkheid, omdat ik zonder hun niks ben.

Maar alleen een beetje liefde en aandacht gaat helaas mijn nagel niet beter maken. Dus gebruik ik in de ochtend de Freely Oil, een olie die grenzen helpt aangeven, die mijn lichaam en voeten nodig hebben om niet door te draven in de drukte van de dag. Doen wat goed voor me is, en mezelf een gevoel van zekerheid en veiligheid geven wandelend (of eigenlijk vaak rennend:) van uitdaging naar uitdaging die iedere dag op mijn pad verschijnt.

“Tip toeing to the Christmas tree!”

En straks, als het moment dan daar is, tiptoe ik zachtjes naar beneden op mijn blote voeten met rode nagellak en steek ik de kerstboom aan, nog voor de zon is opgekomen. Hij zal naar me stralen, mijn vermoeide nachtogen doen verblinden, maar ik straal naar hem terug, want onder de boom zie ik tot mijn grote vreugde een klein herkenbaar pakje van Infinirgy. Welke kerstman of kerstvrouw zou mij nou toch zo verwend hebben?

 

*****

 

    • 24/7 kerstshoppen op Infinirgy.com
    • Vandaag voor 11.11 uur besteld, zelfde werkdag al verzonden.
    • Feestdagen actie: Christmas time = bogo time (plus extra feestmaand kado).