De beste essential oils voor een heerlijke zomer

Welke essentiële oliën mogen er niet ontbreken in jouw etui voor op reis? Of gebruik ze thuis op je terras, in een massage of na het zonnen, want citroenachtige oliën en zon is geen goede combinatie.

1. Trusty

Wil je in de zomermaanden gebruiken om meer vertrouwen te krijgen? In jezelf, in anderen en in de liefde? Dan is de Trusty oil met 100% zuivere een goed idee. Geranium staat bekend om zijn helende werking voor je huid. Zo voelt en ziet je huid er goed uit in de zomer. Tip: meng na een zomerdag een paar druppels van de Trusty oil met de Jobody oil en masseer je armen, benen en buik ermee in. Hou je van de zomerse geranium geur, dan kun je een paar druppels op je handdoek druppelen, zodat je het de hele dag lekker ruikt. Hou je er niet van, maar wil je de Trusty oil wel inzetten, kan je ook een druppel onder je voeten druppelen.

2. Calmy

Natuurlijk wil je ook uitrusten in deze zomer. Wat is er lekkerder dan een boekje lezen in de zon of de schaduw. Met een paar druppels Calmy op je handdoek wordt het nog meer ontspannen. Ook heerlijk om mee in slaap te vallen op je kussen, waar je ook bent. De Calmy bevat 100% lavendel is onmisbaar in jouw zomer etui, omdat dit de basisolie is die voor ontelbare dingen geschikt is. Lavendel is een geur die door veel mensen gewaardeerd. Dus ook fijn als je een kalmerende werking wilt op jouw omgeving. Doe de olie in een diffuser of zet het in een bakje op de tuintafel of besprekel je tuinkussens ermee. Prima ook te gebruiken als je gestoken bent.

3. Energy

De zomer staat voor zon en energie. Maar wat als je wel veel leuke dingen hebt, maar te weinig energie? Zet dan de energy oil met 100% wilde sinaasappel. Van deze olie word je vrolijk en blij! Het is de geur van energie en overvloed. Of druppel ze op een geursteen op je wc, zodat je telkens een vleugje energie opvangt.

4. Boosty

Heb je een boost in de ochtend nodig om je helemaal fris en fruitig te voelen, besprenkel dan de boosty oil met 100% zuivere pepermunt op de vloer van je douche. Pepermuntolie wordt gewonnen uit de bladeren en stengels van de munt plant. Ervaar een boost. Ook zeer geschikt om buiten te druppelen om bepaalde insecten te weren. Heb je veel gelopen, dan kan het je voeten opfrissen en verkoelen aan het einde van de dag.

5. Blend voor zorgeloos genieten

Niets zo vervelend als jouw rust wordt verstoord door insecten. Een aantal essential oils staan erom bekend dat insecten hier niet dol op zijn. Dit zijn citroengras (Purely), Teatree (Freely) en eucalyptus (Vitally). Je kunt hier ook goed de vloeren en grote oppervlakten mee reinigen. Zeker ook aan te vullen met de Calmy, Boosty en Trusty. Experimenteer en maak je eigen blend!

Klik hier voor de Summer Set van Infinirgy. Inclusief handige opbergetui