De Beste Essential Oils voor een heerlijke zomer 

Welke essentiële oliën mogen er niet ontbreken in jouw etui voor op reis? Of gebruik ze thuis op je terras, in een massage of na het zonnen.

1. Trusty oil

Wil je de zomermaanden gebruiken om meer vertrouwen te krijgen? In jezelf, in anderen en in de liefde? Dan is de Trusty oil met 100% zuivere geranium een goed idee. Geranium staat bekend om zijn helende werking voor de droge huid. Zo voelt en ziet je huid er goed uit in de zomer.

Tip: meng na een zomerdag een paar druppels van de Trusty oil met de Jóbody oil en masseer je armen, benen en buik ermee in. Hou je van de zomerse geranium geur, dan kun je een paar druppels op je handdoek druppelen, zodat je het de hele dag lekker ruikt. Hou je er niet van, maar wil je de Trusty oil wel inzetten, kan je ook een druppel onder je voeten druppelen.

2. Calmy oil 

Natuurlijk wil je ook uitrusten in de zomer. Wat is er lekkerder dan een boekje lezen in de zon of in de schaduw. Met een paar druppels Calmy op je handdoek wordt het nog meer ontspannen. Ook heerlijk om mee in slaap te vallen op je kussen, waar je ook bent. De Calmy bevat 100% lavendel is onmisbaar in jouw zomer etui, omdat dit de basisolie is die voor ontelbare dingen geschikt is. Lavendel is een geur die door veel mensen gewaardeerd. Dus ook fijn als je een kalmerende werking wilt op jouw omgeving.

Tip: Doe de olie in een diffuser, op je kussen, onder je voeten of op een steen op je nachtkastje. Druppel ze in een bakje op de tuintafel of besprenkel je tuinkussens ermee. Prima ook te gebruiken om je huid te kalmeren wanneer je gestoken bent.

3. Energy oil

De zomer staat voor zon en energie. Maar wat als je wel veel leuke dingen hebt, maar te weinig energie? Zet dan de Energy oil met 100% wilde sinaasappel in. Van deze olie word je weer vrolijk en blij! Het is de geur van energie en overvloed.

Tip: Doe de Energy onder je voeten in de ochtend. Druppel ze op een geursteen op je wc, zodat je telkens een vleugje energie opvangt. Je mag ook je hele lichaam ermee insmeren op een wat sombere dag. Let op: met citrusachtige oliën mag je niet in de zon.

4. Boosty oil

Niet zo lekker geslapen? Heb je een frisse boost in de ochtend nodig om je helemaal fris en fruitig te voelen, besprenkel dan de Boosty met 100% zuivere pepermunt op de vloer van je douche. Pepermuntolie wordt gewonnen uit de bladeren en stengels van de munt plant. Ervaar een boost. Ook zeer geschikt om buiten te druppelen om bepaalde insecten te weren. Heb je veel gelopen, dan kan het je voeten opfrissen en verkoelen aan het einde van de dag. Of natuurlijk einde middag in de diffuser voor een oppepper.

5. Blend voor zorgeloos genieten

Niets zo vervelend als jouw rust wordt verstoord door insecten. Een aantal essential oils staan erom bekend dat insecten hier niet dol op zijn. Dit zijn citroengras (Purely oil), Teatree (Freely oil) en eucalyptus (Vitally oil). Je kunt hier ook goed de vloeren en grote oppervlakten mee reinigen. Prima aan te vullen met de Calmy, Boosty en Trusty. Experimenteer en maak je eigen stoor-me-niet-blend!

Klik hier voor de Summer Set van Infinirgy. Je krijgt deze maand de handige opbergetui en de Jóbody oil kado!